Nieuws

29. aug, 2021

Combinatie lesgeven en Praktijk

In de schooljaren 2017 t/m 2019 is de combinatie van lesgeven in groep 6 op BS De Hoge Waai en Praktijk Inzicht en Verandering succesvol geweest. Het was leerzaam om weer les te geven en zo te ontdekken wat de problematieken en veranderingen kunnen zijn waar leerkrachten en leerlingen mee te maken hebben. Na die 2 jaar ben ik bij De Hoge Waai gebleven voor 2 x 0,5 dag voor de begeleiding van leerlingen. En uiteraard mijn praktijkwerkzaamheden.

29. aug, 2021

Inzicht en Verandering 11 jaar

Mijn praktijk bestaat alweer meer dan 11 jaar, trots op dit resultaat en dankbaar over de samenwerking met alle kinderen, ouders, leerkrachten en scholen.

31. dec, 2017

Bijna 8 jaar Inzicht en Verandering

Op 1 maart 2018 bestaat Inzicht en Verandering alweer acht (8) jaar! Ik ben supertrots dat ik in deze jaren zovelen heb mogen begeleiden en met zoveel andere professionals heb mogen samenwerken.

21. aug, 2017

Weer voor de klas, Mieke van der Made

Met ingang van augustus 2017 werk ik 1,5 dag op de Hoge Waai in Raamsdonk als leerkracht van groep 6. Daarnaast geef ik mijn individuele begeleidingen en de Rots en Watertrainingen vanuit mijn praktijk Inzicht en Verandering.

1. sep, 2017

Nieuwe trainingsgroep Basisschool De Wilsdonck Raamsdonksveer

Groep 6 van basis school de Wilsdonck start per 1 september met de Rots en Water training. Deze training wordt in december 2017 met een diploma les afgesloten waar de leerlingen de geleerde vaardigheden tonen van het Rots en Water programma.

1. sep, 2017

nieuwe trainingsgroep Basisschool de Biekorf Geertruidenberg

Groep 6 van basisschool de Biekorf uit Geertruidenberg start met een Rots en Water trainingstraject. Deze training wordt in december 2017 afgesloten met een diplomales waarin de leerlingen de geleerde vaardigheden kunnen tonen.

1. mei, 2017

Opfris training groep 7 Basis school de Biekorf Geertruidenberg

Evaluatie en effectiviteit meting van de Rots en Water methodiek toegepast bij een groep leerlingen die in schooljaar 2015/2016 de volledige Rots en Water training heeft gevolgd. Een mooie kans om te toetsen wat het effect is van deze methode afgezet in de tijd.

3. apr, 2017

Basis school de Wilsdonck in Raamsdonksveer gestart met Rots en Water training

Groep 6 van basis school de Wilsdonck start per 1 april met de Rots en Water training. Deze training wordt met een diploma les afgesloten waar de leerlingen de geleerde vaardigheden tonen van het Rots en Water programma.

1. sep, 2016

Basis school de Biekorf groep 6 start met Rots en Water training

Ook doorstromende leerlingen vanuit groep 5 krijgen bij aanvang van het nieuwe schooljaar een Rots en Water training. De trainingen worden naadloos verweven in het lesprogramma waarbij de leerlingen verdraagzaamheid en begrip voor de ander geleerd. De kern van de Rots en Water training richt zich op het letterlijk stevig leren staan, (in je eigen kracht komen), binnen een groep.

31. mei, 2016

Met succes Rots en Water training afgerond op BS de Biekorf

Eind mei is met groep 6 van basis school de Biekorf in Geertruidenberg een intensieve periode waarin wekelijks gewerkt werd met de Rots & Water methode afgerond. De groep kinderen van de leeftijd 10 jaar en de beide leerkrachten hebben met succes de technieken eigen gemaakt. Zowel docenten als leerlingen hebben hun certificaat Rots & Water in ontvangst genomen.

10. mrt, 2015

5 jaar Praktijk "Inzicht en Verandering"

Trots op het 5 jarig jubileum van mijn Praktijk inzicht en verandering. In deze vijf jaar heb ik veel voldoening gehaald uit het adviseren, begeleiden van scholen en leerlingen bij gedrag en leerproblemen.
Ik kijk vol vertrouwen met Inzicht en Verandering naar de toekomst.

12. jul, 2014

Praktijk Inzicht & Verandering nu gecertificeerd advanced trainer Rots & Water.

Met deze certificering kan ik met mijn praktijk Inzicht & Verandering nu een Eén Dag Introductie Training (EDIT) aanbieden aan leraren/werknemers van de eigen school/organisatie. Dit maakt het een school/organisatie mogelijk om de Rots & Water methode breed aan te pakken.
Na afloop van de EDIT blijf ik het getrainde leraren/werknemersteam coachen met het opstarten en begeleiden van de Rots & Water lessen.

3. jun, 2014

Rots & Water .... meer dan alleen anti-pestprogramma

Het Rots en Waterprogramma is een wetenschappelijk effectief onderzocht programma, dat grensoverschrijdend gedrag vermindert, positieve attitudes bevordert, en zorgt voor een veilig, pestvrij leer- en leefklimaat.
Uit door het RIVM gepubliceerde cijfers blijkt dat Rots en Water in 2013 en 2014 in alle schooltypes, voor verlening van financiële ondersteuning, de meest aangevraagde interventie is.

Volg Inzicht en Verandering ook op